Sterrenpoort-Nieuw-Zeeland.reismee.nl

Zoetwater Didymo-alg in Nieuw-Zeeland

Op verschillende plaatsen op het Zuidereiland wordt streng gewaarschuwd om het water absoluut niet aan te raken. Zelfs grote geldsommen van 100.000 NZDollars of 5 jarige gevangenisstraffen staan er op bij overtreding.

Bijvoorbeeld bij de Waikoropupu Springs in Takaka bij Golden Bay, maar ook langs de fjordenkust in het zuidwesten leeft er een eigenzinnig soort alg: Didymosphenia geminata ook wel RotsSnot genoemd.

Zo ziet het er naar zeggen ook snotterig uit en het vermeerdert zich razendsnel om zich heen. Hele rivierbeddingen worden op sommige plaatsen met glibberige slijmmassa's overdekt. Zo is de Waiau River het meest aangedaan tot aan Te Anau. Fjordland is dus gedwongen haar maatregelen te treffen. Al is het maar preventief om erger te voorkomen!

Pootje baden, waterdrinken, zwemmen of welk contact met het water is er absoluut verboden. Niet te geloven in een land waar je op iedere plek bijna nog zonder gevaar voor besmetting je waterfles gewoon kan bijvullen!

Reacties

Reacties

Tineke

Het is genieten van al jouw verhalen, wat een werk ook elke keer om dit te doen. Het is wel prachtig allemaal, dank je wel.

Berta

Jouw verhaal over het niet aanraken van het water is totaal nieuw voor mij. Wat een bijzondere verhalen heb je steeds. Geweldig.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!